Ученици от ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев” на стаж в Португалия

Пон, 20.09.2021

„Едно незабравимо лято беше ти, изпълнено с много трепети и мечти. Приключения и игри имаше до ранни зори, приятели и щастие ни донеси ти- лято 2021“
-- Лора Станева

Учениците от Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм ,,Академик Неделчо Неделчев“ успешно реализираха поредния си летен стаж по програмата Еразъм. Мобилността в сферата на професионалното образование и обучение се проведе в Португалия.

Групата от 20 ученика и двама учителя бяха в Брага – малък град на север от Порто, от 5 август до 19 август. Целта на проекта беше участниците да получат умения и компетентности в областта на организацията и реализацията на кулинарния туризъм. Учениците работиха на различни места: “Café Vianna”- едно от най-добрите кафенета в града; Palatu ( Esque ma de Temperos - Rest. UnipessoalLda)” - един от най- предпочитаните ресторанти; ,,A Brasileira” – мястото, където правят едни от най-вкусните ястия; „Agostinho naEstação – ресторант, в който се приготвя най-вкусната картофена супа; ,,HotelMoon&Sun” - хотел с изискан вкус и жива музика и ,,Hotel do Bom Jesus” - винаги впечатляващ с своят дизайн и богата колекция португалски вина.

Работата на бъдещите кадри в туризма беше напрегната, но много ползотворна. Те работеха като сервитьори, бармани, камериерки и готвачи. Общуването с клиентите им бе само на английски, което допринесе за усъвършенстване на говорните им умения в чужда среда.

Всички участници се представиха отлично и получиха от португалските си домакини специални сертификати. Освен това бяха наградени с две екскурзии, които завинаги ще останат в техните спомени и сърца. Посетиха столицата на Португалия - Лисабон и града на виното и футбола – Порто.

Със своята практика, учениците обогатиха опита, придобит от предишни проекти в Австрия и Испания.

Снимки

10.240 ms. | 2.00 MB