ПГХТ Сливен

Нова престижна награда за учениците

2016-12-23

Учениците Десислава Георгиева от 9 клас и Мартин Боранов от 12 клас от ПГ по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев“ – Сливен са сред 12-те победители в Националния фотоконкурс "Моето училище е най-хубавото" на Национално издателство "Аз-буки".
Националният фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото“, обявен от Национално издателство „Аз-Буки“ през 2016 година е първият по рода си на тази тема. Целта му е да популяризира ученическото творчество и да представи училището през погледа на неговите ученици. Проявата е под патронажа на Министъра на образованието и науката.
В редакцията на вестника са получени 400 фотографии на ученици от 1 до 12 клас. Първоначалната селекция на творбите е на ученици от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография. Членове на авторитетното жури са проф. д-р Станислав Семерджиев – президент на международната асоциация на висшите училища по кино и телевизия и ректор на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“; инж. Цветанка Апостолова – директор на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, ; фоторепортерът Олег Попов – единственият българин, участвал в мениджърския екип на агенция „Ройтерс“; д-р Адриан Любенов - преподавател по иконопис в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.
Това е втората престижна национална награда за ПГХТ, след Сертификата за качество по програма Еразъм +.