ПГХТ Сливен

Сертификат за качество

2016-12-23

След осъществената валоризация на проекти по Програма „Еразъм+“ стартирали през 2015 селекционна година,  Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад.Н.Неделчев“ – Сливен получи висока оценка и беше отличена със сертификат за качество за проект номер 2015-1-BG01-KA102-014069 на тема „Средиземноморската кухня  в ресторантьорството. Същият беше реализиран през месец юли 2016 г. в град Малага – Испания. Официалната церемония по награждаване се проведе на 07.12.2016 г. (сряда), в „София Хотел Балкан”.
Еразъм+ е най-голямата европейска програма за образование и обучение, която инвестира в проекти във всички сфери и ключови дейности. Тя осигурява възможности за професионално развитие на личности и организации, променя човешки съдби.
За да отбележи широкия обхват и ползотворния ефект от работата, реализирана в България в рамките на Програмата, в началото на месец декември 2016 г., Националната агенция проведе, вече традиционната Валоризационна конференция по Програма „Еразъм+“, на която отличи най-добрите проекти и връчи годишните си награди.
Наградите бяха връчени от заместник-министъра на образованието и науката Диян Стаматов и от директора на ЦРЧР г-жа Татяна Калканова.
По време на събитието различни училища , неправителствени организации, клубове организираха празнични работни ателиета, като дадоха възможност на участниците в конференцията да почерпят от техните знания, опит и добра практика. ПГХТ бяха специално поканени да предложат кетъринг за всички участници. Щандът беше отрупан с коледни сладки – днинджифилови курабийки, немски десерти, испански сладкиши, хапки-шмеркезе, хапки с хайвер и лайм, мъфини, кашкавалки – все неща, изготвени от професионалните ръце на учители и ученици.